Εκδρομή της Ένωσης σε Χίο, Σμύρνη και χερσόνησο Ερυθραίας

20 Αυγούστου, 2008

Η Ένωση Μικρασιατών Φοιτητών διοργάνωσε εκδρομή από 26 Ιουλίου έως 1 Αυγούστου στη Χίο, τη Σμύρνη και την ευρύτερη χερσόνησο της Ερυθραίας – Κρήνη (Τσεσμές), Αλάτσατα. Παρακάτω αναρτώνται φωτογραφίες από την εκδρομή.

Η μετάβαση στη Χίο �γινε από τον Πειραιά. Εδώ ο ναός του Αγίου Διονυσίου, στην ομώνυμη προσφυγική γειτονιά κοντά στο λιμάνι του Πειραιά.

Η μετάβαση στη Χίο έγινε από τον Πειραιά. Εδώ ο ναός του Αγίου Διονυσίου, στην ομώνυμη προσφυγική γειτονιά κοντά στο λιμάνι του Πειραιά.

Το κτίριο όπου στεγάστηκε το Στρατηγείο του Νικολάου Πλαστήρα κατά το Εθνικό Κίνημα του 1922.

Το κτίριο όπου στεγάστηκε το Στρατηγείο του Νικολάου Πλαστήρα κατά το Εθνικό Κίνημα του 1922, στη Χίο.

Το λιμάνι της Χίου.

Το λιμάνι της Χίου.

Οι χαρακτηριστικοί ανεμόμυλοι της Χίου.

Οι χαρακτηριστικοί ανεμόμυλοι της Χίου.

Ο Ναός της Αγίας Παρασκευής Χίου, τον οποίον �κτισαν μικρασιάτες πρόσφυγες από την Κρήνη (Τσεσμ�) της Μικράς Ασίας, εις ανάμνηση του ομώνυμου Ναού που είχαν στην πατρίδα.Αξίζει να σημειωθεί πως πρόσφυγες εκ Κρήνης κατ�φυγαν και στη Θεσσαλονίκη όπου δημιούργησαν τη Ν�α Κρήνη. Και εκεί επίσης κτίσθηκε εκκλησία της Αγίας.

Ο Ναός της Αγίας Παρασκευής στον προσφυγικό οικισμό του Καστέλλου της Χίου. Τον έκτισαν μικρασιάτες πρόσφυγες από την Κρήνη (Τσεσμέ) της Μικράς Ασίας, εις ανάμνηση του ομώνυμου Ναού που είχαν στην πατρίδα. Αξίζει να σημειωθεί πως πρόσφυγες εκ Κρήνης κατέφυγαν και στη Θεσσαλονίκη όπου δημιούργησαν τη Νέα Κρήνη. Και εκεί επίσης κτίσθηκε εκκλησία της Αγίας.

Η Βιβλιοθήκη Κοραής. Ο Αδαμάντιος Κοραής είχε γεννηθεί στη Σμύρνη και διατηρούσε ιδιαίτερη αγάπη για την κοντινή πόλη της Χίου.

Η Βιβλιοθήκη ''Κοραής''. Ο Αδαμάντιος Κοραής είχε γεννηθεί στη Σμύρνη και έτρεφε ιδιαίτερη αγάπη για την κοντινή πόλη της Χίου.

Το λιμάνι της Χίου καθώς βραδιάζει.

Το λιμάνι της Χίου καθώς βραδιάζει.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: